Antigeen sneltest
Bij verdenking van een acute besmetting of voor een reis naar het buitenland
Antigeen sneltest (neusswab)
✓ Uitslag binnen 15 tot 20 minuten
✓ Goedgekeurd door het RIVM
✓ Met zorg en aandacht getest
Een antigeentest toont de aanwezigheid van viruseiwitten (antigenen) aan. In dit geval de viruseiwitten van Covid-19 ofwel het SARS-CoV-2 virus. Deze antigeentest is een geschikte test voor degene die een recente Corona infectie vermoeden. Middels het afnemen van een nasaal uitstrijkje wordt gezocht naar deze specifieke eiwitten van het SARS-CoV-2 virus.
De Voordelen

Snel en leesbaar testresultaat in 15-20 minuten
Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
Betrouwbaar en nauwkeurig
Hoge gevoeligheid en specificiteit
Geschikt voor een snelle werkhervatting
Persoonlijke benadering en advies
Uitstrijkje afgenomen door professionals
Biedt meerdere toegankelijke oplossingen
Maakt het testen op grote schaal mogelijk

De Diagnose

De antigentest is geschikt voor een (aanvullende) diagnose van een coronavirus-infectie. De testresultaten zijn voor klinische referentie en kunnen niet alleen als basis dienen voor het bevestigen of uitsluiten van infecties. Team Corona Preventief zal dus altijd een korte anamnese afnemen met het bijbehorend aanvullend onderzoek. Mocht er twijfel zijn over een uitslag, zal er een vervolgadvies komen.

De Afname

Voor het juist afnemen van een neusswab, buigt u allereerst het hoofd iets naar achteren. Met een extreem dun wattenstaafje wordt er heel voorzichtig een uitstrijkje genomen achter in de neus. Dit kan even kriebelen en voor een vreemd gevoel zorgen. Pijnlijk is het niet. Het uitstrijkje gaat in een buisje met vloeistof. Het afnamemateriaal mengt zich met de vloeistof en wordt daarna op een testcassette gedruppeld. Na 15 minuten is het resultaat af te lezen.

De Perfecte Combi

Wanneer de antigeentest (AG) samen met de antistoffentest (IgM en IgG) wordt afgenomen, is dit de meest dekkende screening. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt of er sprake is van een actieve besmetting, een beginnende besmetting of een aflopende besmetting. Maar ook of het lichaam reageert op ‘gevaarlijke’ signalen uit de omgeving.
Deze twee afnames worden daarom ook in een Duo pakket aangeboden. U vindt deze keuzemogelijkheid binnen het reserveringssysteem.

Afspraak maken

Een antigeen sneltest kunt u aanvragen als consument, ondernemer, reiziger en als ouder van een kind of jeugdige. Een afname kunt u rechtstreeks inplannen via onze online reserveringssysteem. Klik hiervoor op de onderstaande button.

Voor bedrijven bieden wij een afnamepakket wat specifiek van toepassing is op de situatie en voorwaarden binnen het bedrijf. Hiervoor hebben wij regelmatig contact met de contactpersoon of bedrijfsverantwoordelijke. Ook tijdens een uitbraak of bij verdenking van besmetting bieden wij graag de beste zorg door een snelle analyse gevolgd door het juiste advies. Zorg op maat en ont-zorgen, daarvoor test u bij Team Corona Preventief.

Voor kinderen, jeugd, kwetsbare jongeren en ouderen wordt de afname specifiek aangepast aan de situatie en behoeften. Een persoonlijke begeleiding door onze gekwalificeerde zorgmedewerker is gewaarborgd.