Antigeen sneltest
Bij verdenking van een acute besmetting of voor een reis naar het buitenland
Antigeen sneltest (speeksel)
✓ Uitslag binnen 15 tot 20 minuten
✓ Hoge sensitiviteit & specificiteit
✓ Met zorg en aandacht getest
✓ CE gevalideerd & geëvalueerd door het Paul Ehrlich Institut
Een antigeen sneltest zonder neusswab? Ja dat kan! Een vriendelijke en veilige test voor iedereen en op elk moment.
Wat is een antigeen sneltest?

Een antigeentest toont de aanwezigheid van viruseiwitten (antigenen) aan. In dit geval de viruseiwitten van Covid-19 ofwel het SARS-CoV-2 virus. Deze antigeentest is een geschikte test voor degene die een recente Corona infectie vermoeden. Middels het afnemen van speeksel wordt gezocht naar deze specifieke eiwitten van het SARS-CoV-2 virus.

De voordelen

Pijnloze en klantvriendelijke bemonstering
Snel en leesbaar testresultaat in 15-20 minuten
Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
Betrouwbaar en nauwkeurig
Hoge gevoeligheid en specificiteit
Geschikt voor een snelle werkhervatting
Persoonlijke benadering en advies

Speeksel

Speeksel is een van onze grootste vijanden in de COVID-19-pandemie, vanwege zijn rol bij de verspreiding van het virus. Toch kan speeksel ook een vriend zijn, omdat het mogelijk een manier biedt om de ziekte te diagnosticeren zonder invasieve neusuitstrijkjes te gebruiken.

Speeksel weerspiegelt onze gezondheid. Niet alleen in de mond maar in ons hele lichaam. Om deze reden is speeksel uitgebreid onderzocht als een diagnostisch hulpmiddel voor chronische systemische ziekten, evenals voor orale aandoeningen zoals parodontitis en orale kankers.

Saliva

Wanneer we ziek worden is er veel aantonend bewijs in ons speeksel te vinden. De ziektekiemen zelf, de antilichamen en eiwitten van het immuunsysteem die we gebruiken om ze te bestrijden.

Speeksel is eenvoudig te verzamelen en laat een veelbelovende vooruitgang zien voor het detecteren van Corona. Hiermee wordt aandacht gegeven aan het verlagen van drempels om deel te nemen aan testprogramma’s. Het gemak waarmee de test kan worden afgenomen en de pijnloze bemonstering is vriendelijk en tijdbesparend voor degene die de test ondergaat.

De perfecte combi

Wanneer de antigeentest (AG) samen met de antistoffentest (IgM en IgG) wordt afgenomen, is dit de meest dekkende screening. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt of er sprake is van een actieve besmetting, een beginnende besmetting of een aflopende besmetting. Maar ook of het lichaam reageert op ‘gevaarlijke’ signalen uit de omgeving.
Deze twee afnames worden daarom ook in een Duo pakket aangeboden. U vindt deze keuzemogelijkheid binnen het reserveringssysteem.

Afspraak maken

Een antigeen sneltest kunt u aanvragen als consument, ondernemer, reiziger en als ouder van een kind of jeugdige. Een afname kunt u rechtstreeks inplannen via onze online reserveringssysteem. Klik hiervoor op de onderstaande button.

Voor bedrijven bieden wij een afnamepakket wat specifiek van toepassing is op de situatie en voorwaarden binnen het bedrijf. Hiervoor hebben wij regelmatig contact met de contactpersoon of bedrijfsverantwoordelijke. Ook tijdens een uitbraak of bij verdenking van besmetting bieden wij graag de beste zorg door een snelle analyse gevolgd door het juiste advies. Zorg op maat en ont-zorgen, daarvoor test u bij Team Corona Preventief.

Voor kinderen, jeugd, kwetsbare jongeren en ouderen wordt de afname specifiek aangepast aan de situatie en behoeften. Een persoonlijke begeleiding door onze gekwalificeerde zorgmedewerker is gewaarborgd.

Disclaimer
De door ons gehanteerde antigeen speekseltest technologie is CE gevalideerd en opgenomen in de BfArM-lijst. Bovendien is de test geëvalueerd door het Paul Ehrlich Institut. In nagenoeg alle gevallen levert dat een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) of vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) uitslag. Daarnaast bestaat er een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet een eenduidig resultaat geeft door externe oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). Een antigeen sneltest biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen.