Antistoffen sneltest
Acute – gevorderde besmetting of doorgemaakt
Antistoffen sneltest (vingerprik)
✓ Uitslag binnen 15 tot 20 minuten
✓ Hoge sensitiviteit & specificiteit
✓ CE goedkeuring en IVD-verklaring
✓ Met zorg en aandacht getest
Het doel van deze test is kijken of je antistoffen hebt aangemaakt. Is de IgG uitslag positief heb je hoogstwaarschijnlijk Corona gehad en ben je hierdoor (verwacht men) immuun voor een nieuwe coronabesmetting. Als je weet dat je Corona hebt gehad, is het eenvoudiger om je leven weer op te pakken en naar buiten te treden.
COVID-19 heeft ons totaal overrompeld en roept veel vragen op. Dit is ook van toepassing op ons; Team Corona Preventief. Wij willen graag ondersteunen, maar weten ook niet alles. Dat kan ook niet, daarvoor is het nog te nieuw en onbekend. Wat we weten, zullen we delen. We onderzoeken, vragen na, luisteren, bekijken en adviseren.

We hebben veel onderzoek gedaan naar en over de sneltest op antistoffen en kunnen nu een betrouwbare COVID-19 sneltest bieden.

Antistoffen

IgM is bij een infectie vaak het eerst geproduceerde antistof dat later wordt ‘afgelost’ door IgG en is met zijn tien bindingsplaatsen een uitstekende immunoglobuline voor het wegvangen van antigenen.

IgG wordt aangemaakt bij grotere hoeveelheden of bij een herhaald contact met het antigeen (virus). Het IgG-molecuul kan beschouwd worden als een typische antistof. Aan de aanwezigheid van IgG antistoffen kun je zien of je desbetreffende ziekte hebt doorgemaakt.

IgA wordt aangetroffen in mucosale (slijmvlies) secreties en in de ingewanden geproduceerd. Het is aanwezig in de gastro-intestinale organen (darm, maag), prostaat, respiratoir epitheel en in lage concentraties in het bloed. Bij IgA-deficiëntie zitten er te weinig of geen IgA-antistoffen in het bloed. Dat kan een vals negatieve uitslag geven.

De perfecte combi

Wanneer de antigeentest (AG) samen met de antistoffentest (IgM en IgG) wordt afgenomen, is dit de meest dekkende screening. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt of er sprake is van een actieve besmetting, een beginnende besmetting of een aflopende besmetting. Maar ook of het lichaam reageert op ‘gevaarlijke’ signalen uit de omgeving.
Deze twee afnames worden daarom ook in een Duo pakket aangeboden. U vindt deze keuzemogelijkheid binnen het reserveringssysteem.

Wanneer test aanvragen?
  • Als aanvulling op de antigeen test (Duo Pakket). Vraag de test aan gelijktijdig met de antigeen test. Dit is wanneer u klachten heeft of in aanraking bent geweest met iemand die een positief testresultaat of momenteel Corona heeft.
  • Wilt u weten of u antistoffen aan het aanmaken bent, dan de antistoffentest aanvragen minimaal 10-15 dagen na de eerste verschijnselen van de Corona symptomen.
  • Mensen die te vroeg getest worden, kunnen wel IgM antistoffen aangemaakt hebben (dus IgM positief testen), maar nog geen IgG antistoffen aangemaakt hebben. Er is na 17-25 dagen nogmaals een testcontrole nodig, om uiteindelijk nog eens op de IgG antistoffen te testen.
  • Het kan voorkomen dat de sneltest wel een IgM positief geeft en je geen klachten hebt. Je kunt dan alsnog na 3 dagen ziek worden.
Afspraak maken

Een Antistoffen sneltest kunt u aanvragen als consument, ondernemer, reiziger en als ouder van een kind of jeugdige. Een afname kunt u rechtstreeks inplannen via onze online reserveringssysteem. Klik hiervoor op de onderstaande button.

Voor bedrijven bieden wij een afnamepakket wat specifiek van toepassing is op de situatie en voorwaarden binnen het bedrijf. Hiervoor hebben wij regelmatig contact met de contactpersoon of bedrijfsverantwoordelijke. Ook tijdens een uitbraak of bij verdenking van besmetting bieden wij graag de beste zorg door een snelle analyse gevolgd door het juiste advies. Zorg op maat en ont-zorgen, daarvoor test u bij Team Corona Preventief.

Voor kinderen, jeugd, kwetsbare jongeren en ouderen wordt de afname specifiek aangepast aan de situatie en behoeften. Een persoonlijke begeleiding door onze gekwalificeerde zorgmedewerker is gewaarborgd.