Corona Preventief Nieuws
Lees hieronder het nieuws en de ontwikkelingen van Team Corona Preventief

Onze sneltesten zijn erg betrouwbaar…

Weet je waarom?

Omdat we niet alleen de test gebruiken. We praten met mensen voor en tijdens de afname. We stellen vragen. We proberen een totaal beeld te creëren. Hierdoor kunnen we de test niet alleen aflezen, maar ook goed interpreteren. Je bent altijd welkom bij ons. Met zorg en aandacht getest!

Nieuwsbrief zomer 2021

Met enig trots mag gezegd worden dat ons team met gepaste passie, professionaliteit en bewogenheid de testen uitvoerd. Een vraag, een woord, een bemoediging, dat is waar onze kracht ligt. Begrip, empathie en uiteindelijk een functioneel advies kunnen geven, want… testen is niet zomaar een DING!

Van 6 tot 16 augustus is de testlocatie gesloten i.v.m. vakantie. Even rust en bezinning. Wij wensen u een hele fijne zomer en een welverdiende vakantie.

Wat bieden wij voor bedrijven?

Alles is mogelijk!

Voor bedrijven bieden wij een afnamepakket wat specifiek van toepassing is op de situatie en voorwaarden binnen het bedrijf. Hiervoor hebben wij regelmatig contact met de contactpersoon of de bedrijfsverantwoordelijke. Ook tijdens een uitbraak of bij verdenking van besmetting bieden wij graag de beste zorg door een snelle analyse gevolgd door het juiste advies. Zorg op maat en ont-zorgen, daarvoor test u bij Team Corona Preventief.

De beste wensen voor 2021!

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gezond 2021!

Bedankt voor uw vertrouwen het afgelopen jaar. Gezond zijn & blijven doen we samen.

7-10-2020 | Ag sneltest goedgekeurd

RIVM heeft onze COVID-19 Antigeen sneltest goedgekeurd!

Een antigeentest toont de aanwezigheid van viruseiwitten (antigenen) aan. In dit geval de viruseiwitten van Covid-19 ofwel het SARS-CoV-2 virus. Deze antigeentest is een geschikte test voor degene die een recente Corona infectie vermoeden. Middels het afnemen van een nasaal uitstrijkje wordt gezocht naar deze specifieke eiwitten van het SARS-CoV-2 virus.

✓ Betrouwbaar testen
✓ Na 20 minuten de uitslag op een certificaat
✓ Geen wachtlijst
✓ Afgenomen door deskundig personeel

Meer informatie: www.coronapreventief.nl/antigeen-sneltest/
Afspraak maken: www.coronapreventief.nl/afspraak-maken/

Nieuwsbrief | 22 september 2020

Covid-19 PCR test uit speeksel!
Een vriendelijke en veilige PCR Covid-19 speekseltest voor iedereen en op elk moment. Met of zonder klachten, met of zonder voorschrift. Bij ons kan het allemaal. Particulier of bedrijf, zorgverlener of zorginstelling. Perfect op maat voor de Zzp’er en consument. ✓ Bij testen afgenomen voor 15:30 uur, wordt gestreefd naar een uitslag de volgende werkdag (max. 48 uur).

15 augustus 2020 | Immuniteit

Waarschijnlijk toch wél langdurige immuniteit na een milde corona-infectie, concludeert een Amerikaanse onderzoeksgroep in een preprint op MedRxiv. Ze zagen zowel geheugen B en T cellen als specifieke immunoglobuline G antilichamen tegen SARS-CoV-2 in mensen.

 

9 juli 2020 | Amerika

Universities and clinicians alike are now planning to incorporate saliva-based sampling into their workflow for diagnosing COVID-19. The UK government recently partnered with the molecular diagnostics company Optigene to develop a pilot study involving more than 14,000 people to test the efficacy of its saliva test. In the US, the University of Chicago will use spit tests to clear patients prior to elective surgeries in its hospital for the next several years, Evgeny Izumchenko, a UChicago oncologist who helped develop the university’s test. (The Scientist).

BN DeStem
Mobiele prikpost Oud Gastel stopt, testen gaat verder in Fijnaart
OUD-GASTEL/FIJNAART – De tent is opgebroken, de mobiele prikservice verdwenen. Een maand lang voerde Team Corona Preventief op een leegstaand bedrijfserf in Oud-Gastel sneltesten op corona uit. Betrouwbaar of niet, uit het hele land kwamen honderden mensen naar de drive in-prikpost.
BN DeStem
Aanmeldingen voor drive in-prikpost Oud Gastel stromen binnen: ‘Zelfs vanuit Groningen’
OUD GASTEL – Er blijkt behoorlijk wat animo voor de drive in-prikpost in Oud Gastel, waar mensen hun bloed kunnen laten testen op corona. Volgens initiatiefneemster Silvia Molendijk van Team Corona Preventief uit Fijnaart stromen de aanmeldingen binnen.

Huidige aanpak risicocommunicatie

In de huidige, vooral traditionele aanpak van risicocommunicatie – die vooral gericht is op het verstrekken van informatie – ligt de nadruk op het maken van bewuste gedragskeuzes. De praktijk laat echter zien dat gedragsverandering ons niet gemakkelijk afgaat, waardoor we vaak terugvallen in gewoontegedrag.

Onderzoek bevestigt dat dergelijke traditionele maatregelen over het algemeen effectief zijn in het beïnvloeden van de intentie tot gedragsverandering, maar dat daadwerkelijke gedragsverandering vaak uitblijft. Voorlichting over het verspreiden van het virus via de handen leidt dus vaak tot de intentie om de handen vaker te wassen, maar deze handeling zal niet altijd consequent worden uitgevoerd.

Alternatieve handelingsperspectieven

Communicatie over het gewenste gedrag moet zo duidelijk en gemakkelijk mogelijk zijn. Kies voor eenvoudig taalgebruik om gewenst gedrag concreet maken. Bijvoorbeeld: ‘was je handen minstens 30 seconden als je het huis verlaat of betreedt’, in plaats van ‘was vaker en langer je handen’. Het tonen van het gewenste gedrag – bijvoorbeeld via instructievideo’s – kan de boodschap verder verhelderen en versterken (tabel).

BN DeStem
Corona gehad of niet? ‘Drive in-prikpost’ geeft duidelijkheid.
OUD GASTEL/FIJNAART – Vanuit je auto bloed laten prikken en binnen vijftien minuten weten of je corona hebt of hebt gehad? Dat kan vanaf volgende week in Oud Gastel.