PCR test keelswab
Bij verdenking van een acute besmetting of voor een reis naar het buitenland
PCR-test Keelswab
✓ Vóór 11:30 uur getest = uitslag dezelfde dag (17:00 uur)
✓ Uitslag binnen 1 – 2 uur mogelijk
✓ Internationaal (reis)certificaat
✓ 100% testresultaat garantie
Orofaryngeale (keel) bemonstering is gemakkelijker uit te voeren. Om praktische redenen geeft men vaak de voorkeur aan deze keelswab.
Diagnostische test

Een COVID-19-infectie kan worden gediagnosticeerd uit monsters van de bovenste luchtwegen door de orofarynx en de nasopharynx. Via de onderste luchtwegen door monsters uit sputum en bronchiaal vocht. Een monsters van de bovenste luchtwegen; de oropharynx (keel) en nasopharynx (diepe neus) swab, is eenvoudig te verzamelen. Het monster moet binnen de eerste paar dagen na het begin van de symptomen worden afgenomen, omdat de RNA-positieve rate een piek bereikt 7 tot 10 dagen na het begin van de symptomen en daarna gestaag afneemt. Het is belangrijk om de uitstrijkjes goed af te nemen, door bemonstering vanuit het achterste rhinopharyngeale amandelgebied.

Wetenschappelijk

Een onderzoek van IDSA* bevestigd de richtlijnen van de CDC (Centers for Disease Control & Prevention) die uitstrijkjes van NP (diepe neusafname) en OP (keelafname) identificeren als acceptabele monsters voor SARS-CoV-2 RNA-testen. Voor het testen van personen die al verder in het ziekteverloop zitten (tot 5-6 dagen na besmetting), zou een NP-uitstrijkje een relatief gevoeliger type monster kunnen zijn. Ongeveer 6-7 dagen na het begin van de ziekte (besmetting) is het testen op antistoffen IgM/IgG een goede optie.

*IDSA (Infectious Diseases Society of America). United States, January 2020–February 2020. Performance of Oropharyngeal Swab Testing Compared With Nasopharyngeal Swab Testing for Diagnosis of Coronavirus Disease 2019.

Hoe werkt het?

Het hoofd wordt iets naar achteren gebogen. Met behulp van een spatel kan de tong heel even naar beneden gehouden worden. Met een wattenstaaf wordt er een uitstrijkje genomen achter in de keel. Dit kan even kriebelen en voor een vreemd gevoel zorgen. Pijnlijk is het niet. Het uitstrijkje gaat in een buisje met vloeistof. Daarna wordt het testbuisje direct gelabeld en geanalyseerd.

In het kort

Dus: Uw testresultaat binnen 8 – 12 uur op een erkend reiscertificaat (Engelstalig)
Voordeel: Altijd bereikbaar en hulp bij het inplannen
Handig: De juiste test voor uw persoonlijke situatie door gedegen advies
Ideaal: Professioneel en persoonlijk

Afspraak maken

De PCR-test Keelswab kunt u aanvragen als consument, ondernemer, reiziger en als ouder van een kind of jeugdige. Een afname kunt u rechtstreeks inplannen via onze online reserveringssysteem. Klik hiervoor op de onderstaande button.

Voor bedrijven bieden wij een afnamepakket wat specifiek van toepassing is op de situatie en voorwaarden binnen het bedrijf. Hiervoor hebben wij regelmatig contact met de contactpersoon of bedrijfsverantwoordelijke. Ook tijdens een uitbraak of bij verdenking van besmetting bieden wij graag de beste zorg door een snelle analyse gevolgd door het juiste advies. Zorg op maat en ont-zorgen, daarvoor test u bij Team Corona Preventief.

Voor kinderen, jeugd, kwetsbare jongeren en ouderen wordt de afname specifiek aangepast aan de situatie en behoeften. Een persoonlijke begeleiding door onze gekwalificeerde zorgmedewerker is gewaarborgd.